Biekorf 2009-2 - In een oude aflevering van Libelle (3 oktober 1989, nr. 40) verscheen volgend recept onder de benaming "Eieren Meulemeester" (Oud Brugs recept):
Voor vier personen is er nodig: 6 eieren; 300 gr ongepelde grijze garnalen; 1 eetlepel sterke mosterd; verse room; peterselie; kervel; boter; zout; peper; geraspte kaas.
Het recept gaat als volgt: kook de eieren gedurende zeven minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder de koude waterstraal en pel ze. De nog warme eieren klein snijden in een pannetje met een bodempje boter erin. Voeg er de eetlepel scherpe mosterd aan toe, een paar takjes peterselie en gehakte kervel, en breng op smaak met peper en zout. Overgiet met de verse room en voeg de gepelde grijze garnalen toe. Met een houten keukenspatel goed mengen en overscheppen in een vooraf beboterde ovenschotel. Bestrooien met de geraspte kaas en een paar botervlokjes. In een heel hete oven laten gratineren en goed warm opdienen.
Kent iemand de herkomst van deze bereiding en wie mag Meulemeester geweest zijn? - Jan De Mey
zondag 18 juli 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten